PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NUMĂR MIC DE CERERI – VIDEO

NUMĂR MIC DE CERERI – VIDEO

de admin
11 vizualizări

Sute de fermieri intarzie sa se prezinte cu cererile pentru plata unica pe suprafata, desi au fost programati in acest scop. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Dambovita anunta ca, pana in prezen, din cei 183 de fermieri care lucreaza suprafete de peste 50 hectare, programati sa depuna cererea de plata unica pe suprafata, s-au prezentat doar 50. Daca nu respecta programarea si nici termenul de depunere, 15 mai, marii fermieri risca sa fie penalizati la unica pe suprafata.
Desi campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata este in plina desfasurare, fermierii dambioviteni nu prea se inghesuie sa initieze formalitatile prin care pot primi o suma frumusica, in functie de suprafata de teren agricol detinuta. Cel mai probabil, asa cum s-a intamplat si in anii anteriori, agricultorii se vor buluci la centrele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura catre finalul campaniei.
Fermierii au insa si scuze. Cei mai multi invoca fatul ca lucrarile de sezon ii retin din procesul de perfectare a documentelor
Reprezentantii APIA Dambovita spun ca termenul limita pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata pentru anul in curs, fara penalizari, este 15 mai 2014. Pentru cererile depuse dupa aceasta data se aplica, la suma totala de plata, o penalizare de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 9 iunie, cererea de sprijin nu mai este admisa la calcul.
Potrivit reprezentantilor APIA Dambovita, pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari sau administratori.
Un element important si in campania 2014 este aplicatia IPA On-line, prin intermediul careia fermierii deja înregistrat la APIA in campaniile precedente, si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata in anul 2014, prin acces la internet, pot sa completeze electronic declaratia de suprafata, sa vizualizeze si, dupa caz, actualizeze propriile parcele asa cum au fost digitizate in campania anterioara.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe