PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NAȘTEREA MAICII DOMNULUI – VIDEO

NAȘTEREA MAICII DOMNULUI – VIDEO

de Andrei Oprescu
26 vizualizări

Mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi. Astazi este praznuita Nasterea Maicii Domnului. In popor, sarbatoarea este cunoscuta sub numele de Sfanta Maria Mica, dar este si ziua Targovistei, Maica Domnului fiind considerata ocrotitoarea municipiului. Le uram si noi la multi ani tuturor celor care poarta numele Sfintei Fecioare maria. 

atal Fecioarei Maria, Ioachim, a fost urmas al regelui David, iar mama sa, Ana, era fiica preotului Matthan, descendenta din familia preotească a lui Aaron.Pentru că nu aveau copii, ceea ce era considerat un blestem din partea lui Dumnezeu, Ioachim şi Ana au început să fie ironizaţi şi batjocoriţi de oameni. Ei s-au rugat lui Dumnezeu să le dăruiască un prunc și nu și-au pierdut nădejdea. Îngerul Gavriil s-a arătat fiecăruia, spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un vas ales lui Dumnezeu.

Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel ca la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

În popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi a celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară. Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-şi găsească perechea potrivită. In Targoviste, a fost organizata si in acest an o procesiune cu Icoana Maicii Domnului, la care au participat numerosi preoti si credinciosi.

ECHIPA:

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe