PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PREA SCUMP PENTRU BUZUNARUL DAMBOVITENILOR – VIDEO

PREA SCUMP PENTRU BUZUNARUL DAMBOVITENILOR – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Multi viseaza, putini reusesc! Ne aflam in plin sezon estival, iar preturile pe litoralul romanesc au crescut cu 15%. Dambovitenii care nu si-au permis in aceasta vara o vacanta la mare, in aceasta perioada nu au nicio sansa sa se apropie de tarifele de pe litoral. De exemplu, pentru a petrece o saptamana in statiunea Mamaia, la un hotel de patru stele, turistii trebuie sa scoata din buzunare peste 1000 de lei de persoana. Asa se face ca agentii de turism mai mult someaza, decat sa vanda vacante. Pentru dambovitenii cu venituri mici, singura sansa sa ajunga la mare, este abia in luna septembrie, cand tarifele pe litoral vor scadea chiar si la jumatate.

Aceasta damboviteanca si-ar dorit desigur sa petreaca un sejur la mare in acest an, insa preturile piperate de pe litoralul romanesc au convins-o ca singura vacanta pe care si-o permite este la tara, in niciun caz la Marea Neagra.

Si acest caz nu este singular. Multi damboviteni au renuntat in acest an la o vacanta la mare, pentru ca tarifele au fost prea mari pentru buzunarele lor. Cert este ca in aceasta perioada, cu atat mai putin, se pot apropia de un sejur pe litoral. Preturile au crescut cu 15% in aceasta luna. In Mamaia, numai pentru cazare, un turist trebuie sa achite peste 1000 de lei pe saptamana, daca alege un hotel de patru stele. La trei stele, tarifele scad cu doua, trei sute de lei. Preturile nu sunt mai mici nici in alte statiuni de la malul Marii Negre. Cel putin 800 de lei costa numai cazarea la un hotel de doua stele in Costinesti. Tarifele pe litoral vor incepe sa scada abia de la jumatatea lunii august. In luna septembrie, pretul pentru un sejur se va reduce la jumatate.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe