PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NE INTOXICĂM CU… APĂ – VIDEO

NE INTOXICĂM CU… APĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic cel putin doi litri de apa. Este probabil unul dintre mesajele care ne-au invadat viata. Desi, cunoscuta ca fiind principalul element al existentei noastre, apa, consumata  in cantitati exagerate ne poate imbolnavi grav. Reglat prin mecanisme nervoase si hormonale extrem de complexe, organizmul solicitat cu cantitati prea mari de apa  , ajunge sa fie intoxica.

 

 

Desi poate parea greu de crezut, cantitatile prea mari de apa consumate fara sa ne fie sete ne poate face sa ne pierdem concentrarea si somnul, mai mult, ar avea si un efect negativ asupra rinichilor. Mai mult, apa patrunde la nivelul celulelor, iar acestea isi maresc volumul, actiune care influenteaza reducerea nivelurile de sodiu din organism, lucru care duce la o intoxicare a organismului. Acest dezechilibru duce la, confuzie, modificarea ritmului cardiac,  ameteli, letargie, iar in cele mai grave cazuri degenereaza in stari comatoase.

Cele mai vulnerabile persoane care cad in capcana consumului excesiv de apa sunt, adolescentele care se expun la aceasta afectiune prin faptul ca urmeaza programe nutritionale foarte restrictive sau se infometeaza si beau foarte multa apa pentru a avea senzatia de satietate.

Specialistii recomanda, insa, pentru a avea o viata echilibrata, sa consumati apa cu moderatie si numai apa de buna calitate.

 

 

Ilona Rotaru

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe