PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NEREGULI ÎN TÂRGURILE DE TOAMNĂ – VIDEO

NEREGULI ÎN TÂRGURILE DE TOAMNĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

In judetul Dambovita s-a dat startul targurilor de toamna, si odata cu acestea si avalansei de nereguli care pun in pericol sanatatea cetatenilor. In ciuda recomandarilor Directiei Sanitar Veterinare si a sanctiunilor usturatoare, comerciantii continua sa incalce legea in fiecare an. Desi sezonul targurilor este de abia la inceput in judetul Dambovita au fost deja aplicate amenzi de zeci de mii de lei. Mai grav este faptul ca edilii comunelor incurajeaza aceste practici eliberand autorizatii chiar si agentilor economici care nu respecta conditiile de comercializare. „ Ii intereseaza taxa de targ si nu respectarea legii!” este de parere Sandu Tolea, directorul DSV Dambovita.

Sanatatea cumparatorilor este pe ultimul plan pentru comerciantii care vin sa isi vanda produsele in targurile de toamna din judetul Dambovita. Comercializarea ilegala a produselor de origine animala si non-animala si nerespectarea conditiilor de depozitare a produselor alimentare sunt doar cateva dintre neregulile constatate de inspectorii DSV in urma controalelor efectuate in targurile din judet. Pe lista zonelor cu probleme se afla localitatile Cornatelu si Titu, unde au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei.

Directorul DSV Dambovita, Sandu Tolea, spune ca ingrijorator este faptul ca in ciuda atentionarilor scrise emise catre toate primariile dambovitene, edilii si organizatorii incalca in continuare conditiile de autorizare si elibereaza aceste documente chiar si agentilor economici care nu respecta normele de comercializare.

Inspectorii sanitar-veterinari amintesc comerciantilor faptul ca produsele puse in vanzare la targurile de toamna din judetul Dambovita trebuie sa fie insotite de documente care sa ateste calitatea iar produsele din carne, printre care micii si pastrama trebuie sa fie preparate doar in carmangerii si unitati inregistrate, ambalate, etichetate si depozitate corespunzator.

Reporter: Cătălina Sandu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe