PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NOI PROTESTE LA MECHEL

NOI PROTESTE LA MECHEL

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Fostii angajati de la Mechel Targoviste au protestat iar  in fata Combinatului. Peste 100 de oameni au blocat din nou drumul national 72, Targoviste-Gaesti. Jandarmii au intervenit in forta si au reusit sa deblocheze soseaua. Oamenii  sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile compensatorii pe ultimile cinci luni.

Situatia muncitorilor disponibilizati de la Mechel Targoviste pare fara iesire. Peste 100 de fosti salariati ai Mechel Targoviste au blocat din nou DN 72 Targoviste – Gaesti, pe o trecere de pietoni din fata unitatii, nemultumiti ca dupa disponibilizare nu au primit salariile compensatorii si alte drepturi financiare prevazute prin contractul de munca.

Pana la urma, jandarmii au reusit sa deblocheze drumul. Oamenii s-au dus din nou in fata Combinatului, unde au fost anuntati ca patronii rusi vor achita sumele restante. Daca patronii rusi se tin de cuvant, oamenii ar mai avea de primit din parta statului roman suma de 6400 de lei pentru fiecare fost salariat.  Protestul s-a mutat in fata Prefecturii din Targoviste unde oamenii au cerut demisiile autoritatilor.

Combinatul Mechel Targoviste intrat in insolventa, a concediat 512 din cei aproximativ 2.000 de angajati, in contextul reorganizarii activitatii, iar acestia urmau sa beneficieze de plati compensatorii in cuantum de trei salarii brute, bani pe care nu i-au primit nici pana acum.

 

Echipa, Mihai Eremia, Raducu  Radoi

 

http://youtu.be/CLhQU2TJRuY

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe