PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU „SCĂPĂM” DE VARĂ

NU „SCĂPĂM” DE VARĂ

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Daca nu ati apucat pana acum sa mergeti in concediu, nu intrati in panica, este timp destul sa va faceti bagajele si sa plecati spre mare, meteorologii anunta inca doua luni de vara. Chiar daca teoretic sfarsitul lunii august anunta inceperea toamnei, anul acesta vara vrea sa mai poposeasca pe meleagurile noastre, mentinand temperaturi ridicate pana in luna octombrie.

Conform estimarilor sezoniere realizate de catre Centrul European pentru prognoze Anglia, meteorologii anunta o vara prelungita.Vremea va ramne caduroasa pana spre 27 august, temperaturile maxime mentinandu-se in aceasta perioada in jurul unei medii de 32 de grade Celsius. Apoi, valorile termice vor scadea usor si treptat, atingand la valori normale climatologic pentru sfarşitul lunii august, de aproximativ 28 de grade Celsius. Surprinzator, luna septembrie nu aduce temperaturi scazute, gradele din termometru pot inregistra valori ce vor depasi mediile climatologice.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, urmând a se situa, în medie, între 17 şi 14 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi redusa ceea ce anunta o perioada secetoasa.

Si in octombrie, cea de a doua luna a toamnei, vor fi posibile temperaturi ridicate. Mercurul din termometre va urca cu precadere in sudul tarii, unde vor fi posibile temperaturi peste mediile multianuale. In schimb, cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de excedent in cea mai mare parte a Munteniei.

Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe