PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STATISTICI NEGRE- VIDEO

STATISTICI NEGRE- VIDEO

de admin
5 vizualizări

Statistici alarmante! Mii de persoane au de suferit in urma accidentelor de munca anual, iar cateva sute de angajati isi pierd viata in urma incidentelor care au loc la serviciu. Grav este ca de multe ori victime ale accidentelor la locul de munca sunt persoane care lucreaza la negru, fara carte de munca si fara asigurare de sanatate. Agentia Nationala de Administrare Fiscala va demara la 1 mai un program pilot de combatere a muncii la negru, care vizeaza contribuabilii din regiunile Ploiesti si Brasov, urmand sa se extinda la nivel national.
Muncesc ca sa isi asigure un trai decent, insa din neatentie, graba, inconstienta sau imcompetenta sfarsesc in accidente mortale de munca sau dintr-o intamplare nefasta colegii le cad victime. Sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente de muncă in 2013 sunt: construcţii de clădiri – 234 de accidentaţi, comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor – 221 de accidentaţi, transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 210 de accidentaţi, fabricarea autovehiculelor de transport rutier – 175 de accidentaţi, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei – 155 de accidentaţi.
În 2013, un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în municipiul Bucureşti – 836 accidentaţi Petroşani – 176 accidentaţi şi judeţele Constanţa – 161 accidentaţi, Braşov – 154 accidentaţi și Prahova – 141 accidentaţi. Un număr mare de accidentaţi mortal în muncă s-a înregistrat în 2013 în Bucureşti – 33 accidentaţi mortal şi judeţele Argeş – 10 accidentaţi mortal şi Prahova – 9 accidentaţi mortal . mai putine victime au fost inregistrate in Giurgiu, Dambovita si Calarasi. O situatie fericita a fost inregistrata in judetele Teleorman si Ialomita unde nu au fost accidentati mortal.
Mai grav este ca in urma controalelor efectuate de inspectorii de munca in anul precedent au fost depistate sute de persoane fara forme legale de angajare. Numai in Dambovita 256, in Arges -687 de muncitori fara forme legale, in Prahova 169 si in Teleorman 141. Pentru a combate munca la negru Administratia Fiscala va demara controale stricte in cadrul unui proiect pilot mai intai in Brasov si Ploiesti apoi la nivel national. Programul are ca scop prevenirea si combaterea muncii nedeclarate si/sau subdeclarate si sprijinirea concurentei loiale.

Reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe