PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O LECŢIE DE VIAŢĂ, UN STRIGĂT DE AJUTOR

O LECŢIE DE VIAŢĂ, UN STRIGĂT DE AJUTOR

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Este un adevărat exemplu de putere şi curaj, la doar 15 ani! A suferit opt operaţii până acum, toate realizate cu eforturile părinţilor, însă viaţa le oferă o sanşă de izbandă, mult prea scumpă de această dată. Dacă nu va face o operaţie la coloană în acest an, oasele lui Ionuţ îi vor străpunge organele interne. Costul acestei cumpene din viaţa adolescentului este de 15 000 de euro.

La doar 15 ani, Ionuţ îi uimeşte pe toţi cei din jur sau cu care intră în contact. În ciuda problemelor fizice, puterea, ambiţia şi curajul său îi lasă fără cuvinte pe cei care au plăcerea să-l cunoască. Este prietenos şi se bucură la orice vizită.

Băiatul s-a născut cu tetrapareză spastică, iar afecţiunea secundară, scolioza dorso-lombară îi amplifică şi mai mult nepuţinţa fizică. A suferit opt operaţii până acum, toate suportate de familie.

În prezent, poartă un corset din plastic. Nu este deloc comod, însă Ionuţ s-a învăţat cu durerea şi spune că acum nu o mai simte. Recuperarea pe care o face zilnic este şi mai dureroasă, mai ales după intervenţiile chirurgicale. Cu toate acestea, adolescentul dovedeşte în permanenţă că este un luptător.

Îşi doreşte foarte tare să înveţe la fel ca cei de vârsta lui. Este în clasa a VII-a, însă nu poate fi alături de colegii lui. Învaţă de acasă, iar profesorii au doar cuvinte de laudă la adresa băiatului.

Deşi se află într-o situaţie dificilă, Ionuţ se gândeşte tot timpul la cei din jur. Intenţionează să facă cercetare pe viitor, cel mai probabil într-un laborator.

Cei care vor să-l ajute pe Ionuţ să-şi urmeze visul, de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă pot dona orice sumă în contul IBAN RON: RO65RNCB0132065396570002 (ŞTEFAN EMANUELA).

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe