PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O NOUĂ ALERTĂ ALIMENTARĂ – VIDEO

O NOUĂ ALERTĂ ALIMENTARĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

O noua alerta alimentara ii sperie pe consumatori! Un lot de carnati, fabricati in Romania, a fost interzis pe piata europeana, din cauza unui ingredient controversat. Sesizarea a fost facuta de autoritatile italiene. Comercializarea lotului de carnati a fost blocata in spatiul comunitar, pentru ca ar contine colorantul E 129, fara sa fi fost insa declarat pe eticheta. Potrivit autoritatilor sanitar-veterinare, in Dambovita nu ar fi ajuns produse din lotul cu probleme. Cu toate acestea, dambovitenii sunt avertizati sa fie foarte atenti la alimentele pe care le cumpara si sa citeasca cu atentie etichetele, pentru a nu-si pune sanatatea in pericol.

Comercializarea lotului de carnati afumati din carne de porc a fost interzisa de autoritatile europene, dupa ce s-a descoperit ca ar contine colorantul E 129. Aditivul este acceptat la nivelul Uniunii Europene, dar nu este recomandat sa fie consumat de copii. Unii specialisti in nutritie sustin ca aditivul are efect cancerigen si poate declansa alergii. Chiar daca aceste produse se pare ca nu au ajuns si in magazinele din Dambovita, autoritatile sanitar-veterinare sunt in alerta si desfasoara controale pentru a se asigura ca aditivii continuti de produsele alimentare sunt dintre cei autorizati. In caz contrar, sanatatea dambovitenilor ar putea fi pusa in pericol.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe