PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » O ZI FARA DROGURI

O ZI FARA DROGURI

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Nu traficului si consumului de droguri au strigat in cor numerosi elevi, voluntari si viitori asistenti medicali. Cu totii si-au dat mana in fata unui fenomen de neoprit si au promis ca vor face tot ce le sta in putinta ca prietenii, rudele si cunoscutii lor sa nu cada prada drogurilor. Tinerii damboviteni s-au adunat in curtea Directiei de Sanatate Publica din Targoviste ai au marcat Ziua Internationala de lupta impotriva Drogurilor, celebrata in fiecare an in cea de-a 26 zi din luna iunie.

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri  a fost umbrita la Targoviste de evenimentul tragic produs in Muntenegru. Activitatile dedicate constientizarii acestui fenomen au inceput cu un moment de reculegere tinut de elevi, voluntari antidrog si viitori asistenti medicali, in memoria celor decedati in teribilul accident rutier.

Mai apoi, responsabilii cu sanatatea in judet au vorbit tinerilor despre impactul pe care il au drogurile moderne, etnobotanicele asupra organismului uman. Despre lipsa de control si dependenta pe care o creaza acestea o data folosite.

Marin Ioan  este elev in clasa a XII-a la Grupul Școlar Nicolae Ciorănescu din Targoviste. Recunoaste deschis, ca desi sunt la o varsta frageda, cand preocuparile lor ar trebui sa fie cu totul altele, are prieteni si cunostinte foste sau actuale consumatoare de droguri. Tocmai de aceea a decis sa se alature campaniilor impotriva drogurilor. Sa invete mai multe si sa-si poata ajuta prietenii in caz de nevoie.

Si David are un sfat pentru cei care sunt tentati sa consume droguri ori au incercat aceste substante.

„Sănătatea este „noua euforie” din viaţa ta, nu drogurile!”, a fost tema campaniei din acest an.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

http://youtu.be/vGV5LJBCGGA

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe