PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » OMERI DE LUX

OMERI DE LUX

de admin
26 vizualizări

Sta acasa si primeste pe luna de la stat aproape 1.200 de lei, cat este leafa unui angajat cu studii superioare. Vorbim despre un dambovitean care si-a pierdut locul de munca si a acum se afla in somaj. Acesta este cel mai mare ajutor financiar platit de Agentia Judeteana penrtu Ocuparea Fortei de Munca Dambovita. In prezent, agentia mai plateste trei indemnizatii de somaj de peste 1.000 de lei.

http://www.youtube.com/watch?v=Cr0ZgArM-GI

Unii muncesc din greu, de dimineata pana seara, ca sa ajunga la o astfel de suma. Sunt insa si altii care stau acasa si primesc bani de la stat, de multe ori, mai multi decat castiga un angajat intr-o luna.

Indemnizatia de somaj se acorda pe perioade stabilite diferentiat, in funtie de stagiul de cotizare:
sase luni, pentru cei care au un stagiu de cotizare de cel putin un an;
noua luni, pentru un stagiu de cotizare de cel putin cinci ani;
12 luni, pentru un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Valoarea indemnizatiei se calculeaza si tinandu-se cont de 75% din valoarea indicatorului social de referinta, care la aceasta data este de 500 de lei.

Pe langa indemnizatia de somaj de 1200 de lei, AJOFM Dambovita mai plateste altor trei damboviteni ajutoare intre 1000 si 1100 de lei. In judetul nostru, numarul somerilor este de aproape 15000 de persoane. Numai 4000 primesc indemnizatie de somaj de la stat. Rata somajului, de 7,28%, chiar daca in scadere, claseaza judetul nostru pe locul 13 pe tara.

ECHIPA: Madalina Zabava / Viorel Mateescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe