Au inceput sa cada capete la Matasaru, unde de ani de zile, mafia carnii face legea. MDI TV a scos la lumina afacerile la negru desfasurate de samsarii din zona de sud a judetului Dambovita. Cea mai buna dovada: campul groazei descoperit de echipa MDI TV la Putzu cu Salcia, unde zaceau tone de oase si capete de cai, vaci si capre, aruncate de cei care se ocupa cu taierea ilegala a animalelor. Campul mortii a fost curatat, insa abia acum, mafia carnii incepe sa fie destructurata. Politia a efectuat o perchezitie la un abator clandestin, iar un barbat este cercetat acum pentru evaziune fiscala.
Dambovitenii din aceasta zona au obosit facand plangeri la autoritati impotriva samsarilor care fac profituri uriase, sacrificand ilegal animale. De ani de zile, mafia carnii de la Matasaru isi vede linistita de afacerile la negru. Vaci, capre si chiar cabaline sunt taiate in abatoare clandestine, in curti sau in gradini. In timp ce carnea ia drumul capitalei, tone de oase erau aruncate pe campul groazei de la Putu cu Salcia. Desi localnicii ii stiu pe cei care fac parte din aceasta retea de evazionisti, abia dupa jumatate de an, de cand MDI TV a prezentat situatia fara precedent de la Matasaru, autoritatile obtin primele rezultate. Politistii din Gaesti si cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au facut o perchezitie la domiciliul unui barbat de 41 de ani din Matasaru. Aici a fost descoperit un abator clandestin, unde afacerile la negru mergeau din plin. Oamenii legii au gasit sase cabaline si o bovina ce urmau sa fie sacrificate. Au fost descoperite si ustensile folosite pentru transarea carnii si instalatii frigorifice artizanale, destinate depozitarii carnii.
Barbatul de 41 de ani este cercetat de politie pentru evaziune fiscala. Ancheta insa continua. Acesta este numai unul dintre membrii retelei de samsari, care de ani de zile sacrifica animale ilegal, fara autorizatii si fara sa plateasca vreun leu statului. Autoritatile sanitar veterinare raman in alerta, pentru a destructura intreaga retea. Samsarii reusesc de multe ori sa scape de controale, pentru ca nu vand carnea in Dambovita, ci numai in magazinele din Bucuresti. Cand o transporta, folosesc mai multe autovehicule, pentru a nu fi identificati.
ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu