PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERCHEZIȚII LA HOȚII DE LEMNE

PERCHEZIȚII LA HOȚII DE LEMNE

de Mditv
9 vizualizări

Polițiștii prahoveni au efectuat percheziții la persone bănuite furt de material lemnos, iar 12 mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele fiind aduse la sediul poliției pentru audieri. În prima instanță, 4 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore de polițiști, iar ulterior judecătorul a dispus cercetarea acestora în stare de arest preventiv pentru 21 de zile. Prejudiciul provocat prin activitatea infracțională este evaluat la 7.000 de lei.

Cele 13 percheziții au avut loc în comuna Cerașu, satul Slon, la domiciliile unor persoane bănuite de furt de material lemnos. Din cercetări, a reieșit că, în perioada 10 – 14.07.2016, persoanele bănuite ar fi sustras material lemnos din fonduri forestiere private din zona comunei Cerașu. Arborii, din specia fag, mesteacăn, molid și brad, ar fi fost tăiați cu topoarele, evitând utilizarea motoferăstraielor din cauza zgomotului produs de acestea. La domiciliile persoanelor bănuite a identificată cantitatea de 12 metri cubi material lemnos, precum și aproape 50.000 bețișoare, folosite la confecționarea de coroane, toate acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor și lăsate în custodia Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe