PRIMA PAGINĂ » Arges » SALVARE EXTREMĂ

SALVARE EXTREMĂ

de Mditv
7 vizualizări

Operatiune extenuanta de salvare a unor turisti din Fagaras. 10 ore a durat interventia salvamontistilor argeseni de a-l recupera pe un turist roman ranit la picior. Si nu numai pe el, ci si pe alti turisti unguri care, din cauza epuizarii si a unui atac de panica ramasesera blocati pe munte.

Acest bărbat are 30 de ani şi este din Bucureşti. Se afla la plimbare pe un traseu montan dificil cu iubita lui şi cu alți doi amici când a călcat strâmb, a făcut entorsă la gleznă, posibil fractura și nu s-a mai putut mișca. Așa că a sunat la 112 și 6 salvamontişti din Argeş au plecat de la Cota 2000, pe jos, spre el. A durat trei ore şi jumătate până au ajuns si l-au imobilizat în targă. Nu se putea deplasa.

În zonă au ajuns şi doi salvamontisti de la Sibiu şi s-a început evacuarea pe coborâre, cu o diferență de nivel de 1100 de metri. Din cauza vremii foarte proaste s-a înaintat foarte incet. Victima a fost coborâtă la Piscul Negru.

O ambulanta SMURD a ajuns la Piscul Negru pentru ingrijiri medicale. Misiunea de salvare a bărbatului rănit la picior în timp ce se afla în zona Călțun a fost una dificilă. Ar fi fost nevoie de intervenția unui elicopter, dar vremea nu a permis ca zborul să fie posibil. Zona Călțun este cea mai accidentată zonă din țară, dovada ca un alt grup de turisti unguri epuizati nu s-au mai putut deplasa si au fost indrumati spre baza muntelui. .

Salvamontistii ii avertizeaza pe turistii aflati in concediu in Muntii Argesului ca vremea se va inrautati in urmatoarele zile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe