PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERICOLUL DIN PAHARUL DE SUC – VIDEO

PERICOLUL DIN PAHARUL DE SUC – VIDEO

de admin
21 vizualizări

Un leu paharul, otrava in loc de suc! Inainte de a cumpara sucuri comercializate la dozatoare, ganditi-va de doua ori, fiindca va puteti risca sanatatea. In schimbul unui leu pentru un pahar de suc ce va racoreste pe moment, va cumparati boala. Lichidele vandute in zilele toride de vara pe toate bulevardurile contin substante periculoase, iar in cazul copiilor pot provoca hiperactivitate, alergie si rinita.
Frumos colorate, rosu, verde sau galben, pentru a ne induce faptul ca este vorba despre suc de portocale, fructe de padure sau kiwi, cu foarte multa gheata si tinute in soare, lichidele vandute pe strada sunt boala curata. Acestea nu contin de fapt nici urma de fructe, sau produs natural, ci coloranti puternici si periculosi, aditivi si arome artificiale. Toţi cei care şi-au petrecut copilăria în prima perioadă a anilor ’90, îşi amintesc cu mare drag de gustul celebrelor sucuri la TEC. Pline de E-uri, total nesănătoase si acelea, aveau totuşi un gust inconfundabil. Insa ce contin cu adevarat aceste lichide frumos colorate? Analizele facute pe aceste sucuri au aratat ca printre ingrediente se numara foarte des:
E122 – galben portocaliu, este un colorant sintetic cu un grad de periculozitate ce poate induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare, poate cauza urticarie şi edem. Are potenţial cancerigen.
E 129 – roşu allura şi E124 roşu Ponceau – sunt coloranţi artificiali ce pot provoca alergii şi au potenţial cancerigen.
E102 – tartrazină: colorant galben artificial, poate provoca alergii la persoanele ce re¬acţionează alergic şi la aspirină sau la per¬soa¬nele cu astm. La copii, poate provoca rinită şi urticarie.
Potrivit Regulamentului Comisiei Europene produsele alimentare care conţin unul sau mai mulţi dintre următorii coloranţi alimentari mentionati trebuie să aibă scrise pe etichetă denumirea sau numărul E al colorantului şi faptul că acesta poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia lor. Insa nici vorba de astfel de mentiuni facute de comerciantii de ocazie. Mai grav este ca parintii le
cumpara copiilor astfel de sucuri, fara sa ia in seama avertismentele. Sunt si persoane care fug de produsele la dozator. Prefera sa prepare acasa sucuri din fructe, ca sa fie sigure de ce consuma.
Potrivit Directiei Sanitar-Veterinare aceste dozatoare trebuie sa functioneze doar alimentate la o sursa de apa sigura.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe