PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PLĂTESC CHIRIE PENTRU RUINE

PLĂTESC CHIRIE PENTRU RUINE

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Un cartier întreg din municipiul dâmboviţean Moreni trăieşte în condiţii mizere. Blocurile aproape ca se dărâmă, instalaţiile sunt vechi de zeci de ani, dar chiar şi aşa locatarii plătesc chirie pentru aceste spaţii la Primărie. Oamenii sunt indignaţi de faptul că autorităţile municipale nu sunt interesate de soarta lor.

Plătesc lunar chirie către Primărie pentru o cameră sau două, în blocuri care stau să se dărâme. Sunt mulţumiţi că au un acoperiş deasupra capului, însă îi nemulţumeşte nepăsarea autorităţilor municipale, care nu au mai investit de zeci de ani în aceste imobile.

Oamenii au semnat şi contracte pentru a sta cu chirie în aceste ruine.

Pereţii crăpaţi, instalaţiile de apă vechi şi uzate şi lipsa utilităţilor nu sunt singurele probleme ale locatarilor din cartierul Pâscov. Toaletele sunt departe de peisajul urban în care ar fi trebuit să se încadreze acest cartier de la periferia Municipiului Moreni.

Mai grav este că o parte din canalizarea cartierului răfulează chiar lângă spaţiul de joacă pentru copii.

Situaţia oamenilor din Pâscov este cunoscută autorităţilor locale de zeci de ani, însă niciodată nu s-a luat atitudine pentru remedierea problemelor. Mai mult decât atât, primarul Constantin Dinu nici nu a vrut să audă depre ce este vorba, de teamă că nu va ştii cum să explice neimplicarea autorităţilor locale.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Moreni de la Asistenţă Socială spun că s-au făcut recent investiţii în zonă. Problema este că nici chiriaşii, nici vizitatorii acestui cartier nu văd aceste investiţii.

De fapt, aceste reabilitări nu au fost realizate niciodată, iar oamenii din cartierul Pâscov, deşi au buletin de municipiu, trăiesc în condiţii precare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe