PRIMA PAGINĂ » Stiri » Giurgiu » POLIȚIȘTII, ÎN ALERTĂ. 200 DE PERCHEZIȚII PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ. PREJUDICIU URIAȘ. 103 PERSOANE SUNT SUSPECTATE.

POLIȚIȘTII, ÎN ALERTĂ. 200 DE PERCHEZIȚII PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ. PREJUDICIU URIAȘ. 103 PERSOANE SUNT SUSPECTATE.

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează 197 de percheziții domiciliare, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.
Activitățile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.
Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza județului Giurgiu, constând în achiziționarea de mărfuri și servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu.
În cauză, se efectuează cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje și prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum și repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public.
Polițiștii vor ridica documente contabile, contracte, facturi și înscrisuri folosite la bănci.
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferați din conturile bancare aparținând celor două societăți din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operațiuni economice.

Pe surse, cele două societăți comerciale aveau administratori care ,,nu știau carte” și erau coordonați de alte persoane.
Cele două societăți emiteau facturi, prin intermediari, către aprox 150 de alte societăți comerciale, facturi ce reprezentau diverse livrări de mărfuri și bunuri, acestea nefiind reale.
Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin conturi din care unii au fost retrași în numerar, iar o parte din bani au fost schimbați în 4,5 mil dolari USD în China, simulând, la fel, operațiuni nereale.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe