PRIMA PAGINĂ » Utile » DAMBOVITA » PRINS CU ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ AMBALATE LA TÂRGOVIȘTE

PRINS CU ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ AMBALATE LA TÂRGOVIȘTE

de Andrei Oprescu
28 vizualizări

Un şofer român a fost arestat la Napoli, după ce a fost prins în acest weekend având în maşină o tonă de ţigări de contrabandă. Țigările au fost ambalate într-o firmă din Târgoviște, după cum a declarat șoferul, iar valoarea lor depasea 250.000 de euro. Șoferul a declarat că nu știa ce transporta.
Şoferul de 46 de ani a fost oprit pe autostrada A1 de la ieșirea din Napoli Nord. După o verificare, reprezentanții Gărzii Financiare, Guardia di Finanza au confiscat toată marfa. Vorbim despre o tonă de țigări de contrabandă în valoare de peste 250.000 de euro. La momentul controlului, șoferul era foarte tensionat și s-a limitat la prezentarea documentelor în care nu era specificat tipul de bunuri transportate, doar numărul de ambalaje adică cinci casete din lemn complet sigilate. În plus, documentul de transport, la o examinare mai detaliată, a arătat și alte inconsecvențe privind adresa destinatarului o companie din provincia Salerno, care nu coincidea deloc cu locul de descărcare, un depozit în provincia Napoli. Actele care însoţeau marfa au fost emise de o societate din Târgovişte. Cele 45.000 de cartuşe de ţigări şi maşina au fost confiscat, iar românul va fi judecat pentru contrabandă cu ţigări străine. În containere s-au găsit în special ţigări ieftine care poartă mărci înregistrate în ţările de producţie (Rusia, Emiratele Arabe Unite, China şi Ucraina), care nu au putut fi vândute în Italia sau în cadrul Uniunii Europene, deoarece acestea nu respectă standardele minime de siguranţă impuse de legislaţia comunitară, deci periculoase pentru consumatori.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe