PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PROFESORUL, GĂSIT VINOVAT – VIDEO

PROFESORUL, GĂSIT VINOVAT – VIDEO

de admin
14 vizualizări

Închisoare pentru profesorul care a organizat tabăra de la Bușteni, unde o elevă a murit. Judecătoria Sinaia a decis ca profesorul care a organizat, în ianuarie 2013, tabăra de la Bușteni în care o elevă olimpică de 13 ani a murit, după ce a căzut de la etajul vilei, să fie condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă.
De asemenea, instanţa a dispus ca profesorul dde matematică, Mircea Lascu, şi asociaţia acestuia „Math Time”, care a fost parte responsabilă civilmente în proces, să plătească familiei elevei 25.740 de lei despăgubiri materiale, 60.000 de lei daune morale şi 10.950 de lei cheltuieli judiciare. Părinţii elevei s-au constituit părţi civile în cadrul procesului. Totodată, magistraţii i-au interzis profesorului Mircea Lascu să mai organizeze tabere de studiu sau orice activităţi similare. Sentinţa Judecătoriei Sinaia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. La începutul lunii ianuarie 2013, o adolescentă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 „Jose Marti” din Bucureşti, care se afla în tabără la Buşteni, a fost găsită în apropierea zidului vilei unde era cazată, în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade. Adolescenta se afla, alături de alţi 21 de elevi olimpici la matematică, într-o tabără organizată de o asociaţie nonprofit care aparţine profesorului pensionar Mircea Lascu din Zalău.

Mihai Eremia

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe