PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂNĂTATEA SECOND HAND – VIDEO

SĂNĂTATEA SECOND HAND – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Noul Pachet de servicii medicale pare sa fie copia fidela a celui… vechi. Anuntata cu surle si trambite de catre Executiv, reforma din Sanatate, care ar trebui sa inceapa de la 1 iunie, nu este altceva decat copia la indigo a celei stabilite de Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sanatatii. Consultatiile la oferite de medicul de familie vor fi tot contorizate, iar internarile in spital si investigatiile in policlinica se vor face tot pe baza unor liste de asteptare. Chiar si serviciile medicale de preventie prezentate de actualul ministru ca un element de noutate nu sunt tocmai planurile actualei conduceri. Ele au fost stipulate si in vechiul pachet.
Pachetul de servicii medicale gandit de ministerul Sanatatii va fi structurat pe patru componente: cea de preventie, medicina de familie, servicii in policlinica si intrenari in spitale.
Pentru a preveni afectiuni precum cancerul, diabeteul, bolile de inima sau cele mintale, un roman va avea dreptul la o consultatie o data la trei ani, daca are pana in 39 de ani si o data pe an peste aceasta varsta. De aceste consultatii se vor ocupa medicii de familie, care vor trebui sa tina o evidenta, inumarand prezentarile le cabinet ale pacientilor. Aceste prevederi sunt doar o parte din seria schimbarilor ce vor avea loc de la 1 iunie, schimbari care nu aduc, insa, mai mai nimic nou fata de proiectul elaborat de fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu.
Problemele economice din sistemul sanitar conduc si la aparitia restrictiilor in ceea ce priveste acordarea asistentei medicale. In ploliclinici consultatiile vor fi numarate si vor fi introduse si listele de asteptare, si asta pentru ca vor fi prioritizate cazurile in functie de urgente. Aceasta idee sustinuta de Eugen Nicolaescu este preluata si in noul pachet structurat de Nicolae Banicioiu. Si internarile facute pe banda rulanta in spital vor ramane istorie. Romanii care chiar vor avea nevoie de internare vor fi programati in functe de afectiuni, de gravitatea simptomelor si de disponibilitatea serviciilor din unitatea medicala.
„Pachetul de bază este, în principiu, 75% din ce a lasat dl. Nicolăescu. Nu cred că îl mai critică nici domnia sa. Da, am mai adaugat doar partea de prevenție”, spune noul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu.
Pachetul de servicii medicale modificat si para analizat intrazie sa apara. Un act atat de important pentru sanatatea romanilor, pachetul, trebuia sa intre, initial, in vigoare la 1 februarie, insa a fost amanat pentru 1 aprilie. Cum a intervenit schimbarea executivului introducerea pachetului s-a amanat inca o data, pentru 1 mai. Cu noi idei actualul ministru al Sanatatii a dorit sa mai lucreze la aceasta reforma, asa ca, noul termen dat a fost cel de 1 iunie.

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe