PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PUNCTE DE PRIM AJUTOR PENTRU CANICULA

PUNCTE DE PRIM AJUTOR PENTRU CANICULA

de Andrei Oprescu
19 vizualizări

Canicula a pus stapanire pe judetul Dambovita! In ultimele trei zile, mercurul a crescut vertiginos in termometre, iar soarele a devenit amenintator, in special pentru copii, varstnici si cei care sufera de o afectiune.  Cel mai rau a fost de locuitorii din sudul judetului, unde indicele de confort termic a depasit pragul critic de 80, potrivit ANM. S-au luat masuri pentru protejarea populatiei, prin amenajarea unor puncte de prim ajutor, 24 in tot judetul. Este vorba despre farmacii, unitati de invatamant, dispensare si primarii. In Targoviste, oamenii primesc apa si ingrijiri in caz de nevoie, la sediul Crucii Rosii, la centrele sociale Sfanta Maria, Sfanta Elena si pentru persoane cu dizabilitati.

Directia de Sanatate Publica  le recomanda dambovitenilor sa evite expunerea prelungita la soare, intre orele 11 si 18 si sa consume cat mai multe lichide.

Serviciul de Ambulanta Dambovita este si el in alerta. Daca se vor confrunta cu o avalansa de persoane cazute in strada din cauza caniculei, echipajele vor fi suplimentate.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/I4N4HZEyMxA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe