PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-A DESCHIS SEZONUL PROTESTELOR!

S-A DESCHIS SEZONUL PROTESTELOR!

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Se anunta o vara fierbinte pentru sindicate. Dupa ce ieri, angajatii si fostii salariati de la Mechel Targoviste si-au strigat nemultumirile in fata Prefecturii, astazi, cateva zeci de damboviteni din industrie au protestat in fata Guvernului. De aceasta data au iesit in strada nemultumiti de liberalizarea pretului gazelor, care spun ei, va duce la falimentarea multor firme din judet, sufocate de preturile mai mari chiar si cu 150%. In plus, sindicalistii sustin ca sezonul protestelor abia a inceput, pentru ca scumpirile se vor resimti in buzunarul tuturor.

50 de damboviteni au cerut in fata Guvernului stoparea calendarului de liberalizare a pretului gazelor. Sindicalistii sustin ca toti consumatorii industriali vor ajunge sa plateasca intr-un an, un pret la gazele naturale din productia interna cu 150% mai mare. Este un ritm de crestere de neconceput intr-o perioada atat de scurta pentru orice producator industrial din orice tara, spun reprezentantii Cartel Alfa, cei care au organizat miercuri protestul in fata Guvernului.

Din calculele efectuate de sindicalisti, prin aplicarea noilor preturi la gazele din productia interna, a rezultat ca in unitatile de productie din domeniile metalurgiei, siderurgiei, constructiilor de masini, chimiei, sticlei, in care ponderea cheltuielilor cu gazele naturale reprezinta intre 30-75%, cheltuielile de productie vor depasi cu mult preturile de vanzare ale marfurilor pe piata concurentiala, ceea ce va insemna falimentul intreprinderilor si un nou val de someri. Sindicalistii sustin ca vor continua protestele in aceasta vara.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/3qWaGjkR3WQ

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe