PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RATĂ DE VACCINARE SCĂZUTĂ ÎN RÂNDUL VÂRSTNICILOR

RATĂ DE VACCINARE SCĂZUTĂ ÎN RÂNDUL VÂRSTNICILOR

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Deși sezonul de gripă afectează în fiecare an un număr mare de persoane, în special vârstnicii care mai au și alte afecțiuni, totuși România se numără printre statele membre ale UE unde rata vaccinării împotriva gripei este foarte scăzută. Pentru cei cu boli cronice efectele contactării virusului pot fi devastatoare.
Vaccinarea împotriva gripei este una dintre cele mai eficiente metode de a obţine protecţie împotriva virusului, cu toate acestea, rata de vaccinare se menține la cote mici în multe state. Este și cazul României. Un studiu arată că cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste din Uniunea Europeană s-a înregistrat în 2016 în Estonia, Letonia şi România, faţă de o medie de 43% la nivelul Uniunii Europene. În 2016, în rândul celor 18 state membre ale UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai ridicată rată de vaccinare împotriva gripei în rândul persoanelor de 65 de ani şi peste s-a înregistrat în Marea Britanie (71%), Spania (56%) şi Irlanda (55%), iar cea mai scăzută în Estonia (3%), Letonia (4%) şi România (8%). Se estimează că proporţia populaţiei UE de 65 de ani sau peste, care este vaccinată împotriva gripei, a scăzut de la 50% în 2011 la 43% în 2016. În acest interval, cel mai semnificativ declin a fost raportat în Italia şi Ungaria (ambele cu zece puncte procentuale), Croaţia şi Slovacia (ambele cu nouă puncte procentuale).În contrast, cea mai ridicată creştere a ratei vaccinării în rândul persoanelor de 65 de ani sau mai mult s-a înregistrat în Finlanda (nouă puncte procentuale) şi Lituania (patru puncte procentuale).

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe