PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RENASC PĂDURILE

RENASC PĂDURILE

de admin
15 vizualizări

Dupa ce hotii au defrisat fara mila zeci de hectare fara ca nimeni sa incerce sa-i opreasca, am fost martori la disparitia treptata a padurilor, cazute prada taierilor ilegale, in ultima vreme situatia pare a se indrepta. Luna plantarii arborilor i-a determinat pe reprezentantii Directiei Silvice Dambovita sa planteze peste 200.000 de puieti in mai multe zone ale judetului.

http://www.youtube.com/watch?v=RpHE69UNftw

In cadrul campaniei “Luna plantarii arborilor”, care a fost programata in perioda 15 martie – 15 aprilie, Directia Silvica Dambovita a desfasurat activitati care au avut ca obiectiv impadurirea terenurilor forestiere goale.

Directia Silvica Dambovita a asigurat materialul saditor, prin sponsorizare, si prin actiunile de impadurire pe care le demareaza alte institutii, Consiliul Judetean, primarii din judet, scoli si chiar manastiri.

Au mai ramas neimpadurite noua hectare de teren la munte, in nordul judetului. In aceasta zona nu s-a putut interveni deoarece zapada inca nu s-a topit.

O alta campanie de impadurire va mai avea loc in toamna, cand alte 30 de hectare de teren vor fi pregatite pentru a fi saditi puieti. ”Luna platării de arbori” a debutat in Dambovita la Uliesti, in Padurea Vacareasca, unde a fost deschis un santier de impădurire pe o suprafață de 0,85 hectare, intr-o zona unde regenerarea naturala nu este posibila din cauza faptului ca apa balteste mai tot timpul.

ECHIPA: Valentin Popescu, Valentin Rușanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe