PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » RENUNŢĂ LA CONCEDIU PENTRU VOLUNTARIAT

RENUNŢĂ LA CONCEDIU PENTRU VOLUNTARIAT

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

 

Copiii din centrele de plasament din Romania, cei din familii sărmane şi bătrânii din ţara noastră sunt ajutaţi de stomatologii italieni, aflaţi în campania „Overland for Smile – Zâmbet de copil”. Vor fi trataţi mii de minori şi adulţi. Echipele sunt formate din medici dentişti, asistenţi, igienişti italieni care îşi inchid cabinetele în august şi nu aleg  să plece în vacanţă ci vin în România la voluntariat.

Cabinetul mobil dispune de echipament de radiologie, laser, ultrasunete, aer condiționat și sterilizare de ultimă oră. Toate echipamentele și materialele corespund standardelor impuse la nivel european. Camionul în care se desfășoară consultațiile și tratamentele arată ca un veritabil cabinet stomatologic modern, iar acţiunea este gândită în așa fel încât copiii să se simtă relaxați de culori, desene, lumini și muzică. Medicii se schimbă  în fiecare zi de sâmbătă. Plecă unii şi vin alţii, iar anul acesta sunt 11 săptămâni de misiune în care voluntarii vin pe propria cheltuială, suportându-și inclusiv bilet de avion și cazarea.

Mihaela Gache este un stomatolog din Galaţi. Ea a plecat din România acum aproape trei decenii, dar nu şi-a uitat ţara şi oamenii ei şi spune că bătrânii şi copiii sunt cei mai vulnerabili şi trebuie să fie ajutaţi.

În prima săptămână de misiune, caravana stomatologică s-a ocupat de copiii din Slatina, acum este la Câmpina, la Centrul de Plasament şi urmează alte destinaţii din România, unde copiii şi bătrânii au nevoie de îngrijirea dinţilor.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe