Emoţii mari mari şi pentru cei doi elevi dâmboviţeni eliminaţi în prima sesiune de Bacalaureat, din cauza scrisului schimbat pe parcursul lucrărilor. De această dată, cei doi au promovat examenul cu note bune şi au demonstrat tuturor în vară li s-a făcut o nedreptate. Ambii au trecut peste şocul de la sfârşitul clasei a XII-a, au devenit mai puternici şi îşi vor continua studiile la universităţi din ţară şi de peste hotare.
Bucuria Anei-Maria compensează într-o oarecare măsură dezamăgirea trăită în vară, când a susţinut pentru prima dată examenul de Bacalaureat. Chiar dacă acum nu a mai avut aşteptări, în urma controversatului examen, eleva spune că s-a făcut dreptate, pentru că şi prima dată se aştepta la o notă la fel de mare. Eleva din Titu şi-a verificat rezultatul pe internet la biblioteca din localitate.
Din clasa a XI-a, adolescenta a fost voluntar la Biblioteca Titu şi a făcut tuturor o impresie foarte bună. În plus, de fiecare dată a vorbit cu bibliotecara despre examenul la istorie, pentru că aceasta este, la origine, profesor de istorie.
Problemele din prima sesiune de Bacanaureat şi stresul trăit şi-au pus amprenta asupra adolescentei şi la a doua încercare. Timp de trei ore, aceasta a stat cu teama ca nu cumva să scrie diferit şi să fie eliminată din nou.
Ana-Maria este hotărâtă să urmeze cursurile unei facultăţi, chiar dacă din punct de vedere financiar le va fi mai greu părinţilor să o susţină, pentru că nu mai poate prinde loc la buget. Aceasta s-a orientat către domeniul juridic pentru studiile universitare.
Mihai Alexandru Toma, elevul din Moreni, eliminat la istorie, în vară, din aceeaşi cauză, scrisul schimbat pe parcursul lucrării, este în continuare dezamăgit de sistemul de învăţământ românesc. Acesta a luat 6,65, deşi se aştepta la o notă peste 8. Nu ştie dacă contestaţia ar fi o soluţie, dar este hotărât să urmeze studiile universitare în Spania.