PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNII EXAGEREAZĂ ÎN CV-URI – VIDEO

ROMÂNII EXAGEREAZĂ ÎN CV-URI – VIDEO

de admin
16 vizualizări

Romanii isi cauta un loc de munca, dar trimit angajatorilor CV-uri cu date eronate si chiar false. Acestea sunt concluziile cercetatorilor de la Mindit, singura companie din tara noastra care verifica trecutul profesional scris in biografiile profesionale. Cel mai frecvent se exagereaza in privinta studiilor sau a experientei, se arata in studiul realizat de companie.
In Romania, companiile sunt reticente cand vine vorba sa ofere date despre trecutul profesional al angajatilor, iar legea nu le obliga asa cum se intampla in Marea Britanie, spre exemplu. Chiar si asa, compania Mindit a realizat un studiu in cadrul companiilor care au le-au pus la dispozitie informatiile. Concluziile nu ii avantajeaza pe cei care isi cauta un loc de munca. Potrivit acestei cercetari, 90% din CV-uri contin erori sau chiar minciuni, 51% date eronate privind perioada angajarii, 12% contin date gresite privind postul ocupat, iar 9% date eronate legate de anul absolvirii studiilor. Unii tineri chiar recunosc ca exagereaza atunci cand completeaza un Curriculum Vitae.
Potrivit specialistilor, din CV-urile verificate anul trecut, 3% contineau un loc de munca fictiv. Sunt si tineri care spun ca nu gasesc rostul minciunilor din CV-uri deoarece oricum angajatorul isi va da seama de aptitudinile reale la scurt timp dupa ce va fi data o proba de lucru.
CV-urile pot fi verificate de firme specializate, dar numai la cererea angajatorilor si cu acordul candidatilor, pentru ca informatiile au caracter confidential.

Valentin Popescu
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe