8 familii din Curtea de Argeș trăiesc la fel ca în Evul Mediu. Deși casele lor se află la un kilometru de centrul orașului, pe strada lor nu a mai trecut o mașină de cel puțin 3 ani, iar ca să ajungă la asfalt, oamenii trebuie să străbată noroaiele până la gleznă. Mai rău este că singurul drum de acces spre locuințele lor, o punte din lemn construită tot de ei, abia se mai ține, iar trecerea peste ea reprezintă o aventură în sine.
Cele aproximativ 20 de persoane care locuiesc pe strada Căprărești din orașul argeșean spun că au ajuns la capătul răbdării. Strada lor nu este asfaltată, deși în acte zona este trecută la intravilan, iar ei plătesc impozit la fel ca ceilalți locuitori ai orașului. Atunci când plouă, noroiul îi obligă pe localnici să încalţe cizmele de cauciuc, iar încălţămintea să şi-o care în plasă până la asfalt.
Pentru că cele 8 case sunt dincolo de un pârâu, iar un pod pentru autoturisme nu a existat vreodată, singura cale de acces este o punte construită de localnici din doi bușteni și mai multe lemne. Atunci când plouă mai serios, apa le ia podul, iar ei rămân izolați.
Până acum câțiva ani, mașinile puteau trece prin râu către cele 8 case aflate dincolo, dar cu timpul albia s-a adâncit, iar acum este practic imposibil ca un autoturism să mai pătrundă în zonă. Atunci când au o urgență medicală, oamenii sunt scoși pe brațe de rude și aduși la Ambulanță.
Reprezentanții Primăriei Curtea de Argeș le dau speranțe oamenilor, dar numai pentru o nouă punte. Despre un pod nici nu poate fi vorba. Totul ar dura câteva luni și ar fi nevoie de o rectificare bugetară pentru a include fondurile necesare achiziționării materialelor de construcție pentru punte.
Până la o posibilă rezolvare, oamenii au o singură dorință: să-și mai găsească cizmele de cauciuc sub pod la întoarcerea acasă, cizme ascunse sub puntea care le face legătura cu lumea civilizată.