PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SALARIUL MINIM BRUT, MAJORAT

SALARIUL MINIM BRUT, MAJORAT

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Veste buna! Salariul minim brut va fi majorat in etape, pana la suma de 900 de lei. Cresterea, anuntata de premierul Victor Ponta in discutiile cu FMI, este programata pentru inceputul si jumatatea anului viitor. Totodata, anumite categorii profesionale cum sunt profesorii si medicii vor beneficia de cresteri salariale.

Anul 2014 pare sa vina cu semne bune! In plin sezon de proteste repetate, mitinguri si greve prin care isi cer drepturile, profesorii si medicii primesc o veste buna din partea Guvernului. De anul viitor vor primi majorari salariale. Tot incepand cu anul viitor, salariul minim brut va fi majorat în două etape, respectiv de la 800 lei, în prezent, la 850 lei incepand cu prima zi a anului şi la 900 lei in luna iulie.

A anunţat premierul Victor Ponta, in urma discutiilor purtate cu Fondul Monetar Internaţional. Informatia a fost confirmata si de Ministrul de Finante, Daniel Chiţoiu, care a precizat si faptul ca majorarile salariale au o tinta directa.

Cu toate acestea, nici medicii si nici profesorii nu se multumesc doar cu promisiuni, iar actiunea de protest continua si zilele acestea. Maine, peste 10.000 de dascali vor iesi in strada la mitingul organizat in Piata Victoriei, urmat de un mars pana in Piata Constitutiei, la care vor lua parte peste 300 de profesori damboviteni. Nici medicii nu se opresc, dupa mitingul din weekend, continua formele de protest fiind dispusi la greva generala.

Reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe