PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCĂDEREA TVA LA PÂINE CREEAZĂ CONFUZII – VIDEO

SCĂDEREA TVA LA PÂINE CREEAZĂ CONFUZII – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Scaderea taxei pe valoare adaugata la paine si produsele de panificatie a creat confuzie atat in randul producatorilor si comerciantilor, cat si al cumparatorilor. Dupa anuntul facut de Guvern privind scaderea TVA la paine de la 1 septembrie, dambovitenii se asteptau la o scadere brusca a pretului acestor produse, de unde si nemultumirea oamenilor care au constatat ca pretul a ramas acelasi in multe dintre magazinele din judet. Reamintim că nu ieftinirea pâinii, ci reducerea evaziunii fiscale a fost scopul declarat al Guvernului când a decis să scadă cota de TVA.

S-au bucurat de vestea buna a scaderii TVA-ului la paine si produsele de panificatie, dar au avut parte de o mare dezamagire cand au mers la cumparaturi. Targovistenii sunt nemultumiti de faptul ca desi guvernantii au anuntat o reducere de la 24% la 9% a taxei pe valoare adaugata la paine incepand cu data de 1 septembrie si acum scot aceeasi suma din buzunare pentru a cumpara o paine.  Aceasta doamna platea pentru o paine inainte de reducerea TVA-ului pentru  o paine 2 lei si 70 de bani, acelasi pret il plateste si acum.

Aceasta pentru ca oamenii nu au inteles ce inseamna de fapt reducerea TVA-ului la paine. Scadere nu se reflecta neaparat in pretul painii pentru ca totul sta in decizia producatorului de a reduce pretul produselor de panificatie intrucat taxa pe valoarea adaugata este platita de producator si schimbarile de la 1 septembrie il vizeaza direct pe acesta. Nu neaparat ieftinirea painii a fost scopul schimbarii ci reducerea evaziunii fiscale si crearea de noi locuri de munca prin decizia producatorilor de a renunta la angajarea personalului “la negru”.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe