PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘCOLILE DE ȘOFERI, MAI SCUMPE – VIDEO

ȘCOLILE DE ȘOFERI, MAI SCUMPE – VIDEO

de admin
4 vizualizări

O noua schimbare legislativa loveste in instructorii auto! Incepand cu 1 iulie acestia nu vor avea voie sa faca mai mult de 210 ore pe luna si vor putea oferi lectii de sofat doar in timpul saptamanii. Totodata scolile de soferi vor fi obligate sa inregistreze toti cursantii la Autoritatea Rutiera Romana, masura care ar putea duce la scumpirea cursurilor pentru obtinerea permisului de conducere. Astfel, daca pana acum un viitor sofer trebuia sa plateasca pana la 1000 de lei pentru cursuri si instructaj, acum ar putea fi nevoit sa scoata mai multi bani din buzunar.
Dupa normele care prevedeau ca instructorii auto independenti sunt obligati sa se afilieze pentru a-si continua activitatea , un nou ordin da peste cap functionarea scolilor de soferi. La 1 iulie intră în vigoare noile reguli prevăzute de Ordinul ministrului Transporturilor nr. 75/2014. Este vorba de introducerea registrului unic de evidenţă a cursanţilor, dar si limitarea numarului de ore de lectii de sofat. Astfel, registrul va conţine datele de identificare ale fiecărui aspirant la permis, numărul contractului de şcolarizare, numărul şi data orelor de conducere efectuate. Aplicaţia electronică pentru evidenţa cursanţilor, gestionată de ARR, va fi cumpărată de fiecare instructor auto. Asta inseamna bani in plus scosi din buzunarele instructorilor care sunt nemultumiti. Insa cea mai mare durere a acestora este cea legata de orele de instructaj.
Acest instructor auto spune ca sunt si acum destul de greu de acoperit costurile de functionare a unei scoli de soferi, iar daca interdictia de a mai preda ore in weekend se va aplica numarul elevilor va scadea semnificativ. Acesta nu a recurs inca la scumpirea orelor, de teama sa nu piarda candidatii, insa nu este exclus.
Ordinul care limitează numărul de ore a fost atacat în justiţie, care a dispus suspendarea aplicării acestuia. Însă pentru a ocoli decizia instanţei, Ministerul Transporturilor a emis un alt ordin, care conţine exact aceleaşi prevederi au declarat reprezentantii Federatiei Formatorilor Auto din Romania.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

http://youtu.be/6noPCsO9GLw

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe