PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE SCHIMBĂ STATUTUL – VIDEO

SE SCHIMBĂ STATUTUL – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Functionarii publici carora le-au incetat raporturile de munca din motive neimputabile lor nu vor mai primi loc de munca intr-o alta institutie publica decat cu aprobarea speciala a sefului acelei institutii. Hotararea a fost luata de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta care modifica statutul functionarilor publici.

Ordonanta de urgenta emisa de Guvern a stabilit ca redistribuirea functionarilor publici a caror activitate a fost intrerupta pentru motive neimputabile lor sa intre, ca si pana in prezent, in competenta Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, insa de acum se va realiza pe baza unei evidente a nevoilor reale existente in randul angajatilor subordonati statului, manifestate prin acordul conducatorilor in a-i primi prin redistribuire pe acei functionari concediati.                                                                                                                                                 In Dambovita, pana la acest moment, nu se stie cu exactitate ce modificari va suferii statutul functionarilor publici, liderii administratiei locale ne fiind instiintati despre hotararea Guvernului.

Nici categoria  inaltilor functionari publici nu este ocolita de modificari, cei ale caror posturi vor fi desfiintate prin masuri de reorganizare, putand fi redistribuiti  in ministere si alte autoritati centrale doar prin solicitarea expresa a sefilor de autoritati si institutii publice.                                                                                                                                 Executivul sustine ca ordonanta nu va afecta drepturile functionarilor publici, ci va avea ca scop flexibilizarea fortei de munca in functie de nevoile sectorului bugetar.

 

 

Echipa: Ilona Rotaru

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe