PRIMA PAGINĂ » Utile » ARGES » SE SCHIMBĂ VREMEA. COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE VÂNT ȘI NINSORI

SE SCHIMBĂ VREMEA. COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU DE VÂNT ȘI NINSORI

de Andrei Oprescu
24 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben și cod portocaliu de vânt puternic în rafale și ninsori viscolite la munte. Codul galben este valabil în intervalul : 23 octombrie, ora 22 – 24 octombrie, ora 22:00. La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea.

La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură. În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.


Codul portocaliu este valabil în intervalul 24 octombrie, orele 12 – 19. Fenomene vizate: rafale puternice ale vântului.
Zone afectate: Teleorman, Giurgiu;
În intervalul menționat, în județele Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe