PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SECETA LE DĂ BĂTĂI DE CAP AGRICULTORILOR

SECETA LE DĂ BĂTĂI DE CAP AGRICULTORILOR

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Deşi meteorologii au anunţat că vom avea o vară caniculară, ploile din luna iunie nu anunţau o vară secetoasă. Vremea extrem de călduroasă a făcut ca pământul să crape şi culturile rezistă cu greu dacă nu sunt udate. Oamenii nu au bani să investească în sisteme de irigaţii şi astfel munca le este îngreunată pentru că de cele mai multe ori sunt nevoiţi să care apă pentru a salva o parte din culturi.

Muncesc la câmp de când se ştiu, însă s-au apucat serios de agricultură acum 20 de ani. Soţii Băleanu sunt obişnuiţi cu verile secetoase şi fac tot posibilul să îşi ude plantele la timp pentru a nu pierde banii investiţi. Pământul crăpat din cauza căldurii aproape că sfârâie atunci când primeşte puţină apă. Oamenii spun că la câmp majoritatea agricultorilor au renunţat să cultive terenul, deoarece riscau să piardă banii investiţi în însămânţare dacă vara era secetoasă şi nu aveau cum să irige întreaga suprafaţă.

Potrivit datelor oficiale anunţate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, până în momentul de faţă 136 000 de hectare de teren agricol au probleme din cauza lipsei de precipitaţii. Seceta a afectat culturile de cereale dar şi pe cele cultivate cu plante furajere iar micii producători au pierdut sume enorme investite în răsadurile care s-au uscat din cauza căldurii excesive.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe