PRIMA PAGINĂ » Arges » ARGEŞ: ATERIZARE FORŢATĂ PE CÂMP

ARGEŞ: ATERIZARE FORŢATĂ PE CÂMP

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Un avion ultrausor a aterizat fortat intr un lan de porumb de langa orasul argesean Topoloveni. Echipajele ISU Arges, dar si SMURD au intervenit imediat, insa, din fericire, nu au fost persoane ranite. Aparatul de zbor este grav avariat, iar dupa primele cercetari se pare ca aterizarea fortata a fost cauzata de oprirea alimentarii cu carburant in timpul zborului.

Vasile Ionel era la bordul acestui avion ultrausor cu care efectua un zbor de agrement,dar defectiunea survenita la obligat sa gaseasca o solutie cu mare rapiditate. Era la o altitudine de 200 de metri cand aparatul nu a mai putut lua inaltime si nici viteza si atunci a vrut sal aseze pe un camp unde a fost cultivata ceapa,dar nu a mai ajuns pe acolo, aterizand fortat in lanul de porumb. Barbatul are experienta de peste 4000 de ore de zbor, iar cu acest avion de peste 100 de ore.

Aparatul de zbor apartine este inmatriculat la Aeroclubul Geamana de langa Pitesti si apartine unui om de afaceri strain cu firme in Topoloveni. Fostul proprietar, Marian Stroescu, spune ca acum 5 ani a avut si el un incident cu avionul, caruia i sa spart motorul.

Echipele de interventie ale ISU Arges au ajuns cu greutate la fata locului pentru ca in zona nu sunt drumuri de acces pe terenurile agricole. Mai mult decat atat, pilotul nu a putut da coordonatele exacte pentru locul in care se afla.


Aparatul de zbor are avarii care nu ii mai permit zborul si urmeaza sa fie demontat si ridicat de la locul aterizarii fortate.
Avionul este de fabricatie italiana si costa 100 de mii de euro.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe