PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SECRETUL FLORARILOR – VIDEO

SECRETUL FLORARILOR – VIDEO

de admin
20 vizualizări

In florarii, florile sunt sanatoase si superbe. La doua zile dupa ce le-ai cumparat si le-ai dus acasa, incep sa se ofileasca si mor incet, dar sigur. Ce le fac florarii de reusesc sa le conserve atat de bine? Iata cateva secrete din lumea florariilor!

Maria Tudor este o florareasa din Targoviste, inconjurata in fiecare zi de culori si mireseme imbietoare. De-a lungul anilor a invatat toate secretele florilor. In privinta trandafirilor, domana Maria foloseste o metoda inedita pentru a prelungi viata florilor.

Clorul este deasemenea folosit pentru a da rezistenta florilor. La gerbera se pune hellas sau sare de lamaie pentru a-i intari radacina si sa reziste in interior. Zaharul ajuta florile sa infloreasca mai repede. In apa trandafirilor se pune o aspirina, sa nu se ofileasca. Acestia nu rezista la o temperatura mai mare de 16 grade Celsius.

Domana Maria are si secrete de inmultire a florilor. Saint Paulia sau Violeta Africana cum mai este denumita aceasta floare in popor se inmulteste prin frunze.

Vasile Nitu este un comerciant din Targoviste care si-a dezvoltat o afacere buna din vanzarea florilor. Comercializeaza lalele, zambile sau crizanteme din Olanda, dar planteaza flori si in Romania. Si-a dezvoltat o afacere de succes pe piata din Targoviste. Reuseste sa mentina frumusetea florilor pentru mai multe zile, tot prin diferite secrete.

Nu toate florile sunt la fel de pretentioase. Galiopele de exemplu se uda odata la trei zile

Preturile florilor sunt pentru toate buzunarele si pornesc de la 1,5 lei Panselutele pana la 40 Anturia.

 

 

Valentin Popescu

Eduard Găiseanu

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe