PRIMA PAGINĂ » Stiri » Giurgiu » SERVICII FICTIVE DE ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU

SERVICII FICTIVE DE ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU

de Andrei Oprescu
87 vizualizări

Sistemul asigurărilor de sănătate se transformă de câțiva ani în vaca de muls a băieților deștepți. Nu de puține ori casele județene de asigurări de sănătate au fost ținta descinderilor. Cea mai recentă acțiune a avut loc în Giurgiu la sediul CJAS dar și la mai multe spitale din capitală. Vizate au fost persoanele bănuite ca ar fi fraudat sistemul asigurărilor de sănătate, decontând servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienți cu documente false.
Polițiștii au efectuat 24 de percheziții, pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale, unități și instituții sanitare. Printre unitățile sanitare percheziționate de oamenii legii se numără Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic Colentina București și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2017, mai multe persoane fizice, prin intermediul unor societăți comerciale, ar fi decontat servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienți, folosind documente false. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor laptopuri, medii de stocare, carduri de sănătate, cititoare de carduri, medicamente, materiale medicale, pontaje, bani și documente. La puțin timp de la finalizarea acțiunii, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu a ieșit cu un punct de vedere:

COMUNICAT CJAS GIURGIU

„Casa Județeană de Sănătate Giurgiu a fost subiectul unei percheziții în birourile funcționarilor din cadrul compartimentului care se ocupă de primirea, analiza și decontarea serviciilor medicale de îngrijiri la domiciliu. S-au căutat înscrisuri și orice alte documente care au legătură cu această activitate și care să poată stabili dacă există o eventuală activitate infracțională pentru case se efectuează cercetări. Această acțiune a fost una normală conform procedurilor în astfel de situații”.

Au precizat reprezentanții CJAS Giurgiu. În cauză, sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, cauza aflându-se sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe