PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SEZON DESCHIS PENTRU SCHI – VIDEO

SEZON DESCHIS PENTRU SCHI – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Iarna in toata regula pe Valea Prahovei! Traseele montane din Masivul Bucegi, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei, au fost inchise ca urmare a ninsorilor. Cu toate acestea partiile nu sunt inca pregatite pentru a-i primi pe turisti.

 

Pe Valea Prahovei oamenii se pregatesc pentru primele zile de ski si sunt bucurosi de venirea iernii deoarece sunt constienti ca anotimpul de ski si sanius aduce bani in bugetele locale.

 

Venirea iernii nu este o bucurie pentru toata lumea. Sunt si oameni suparati ca vor avea cheltuieli mai mari cu incalzirea pana in primavara. Strazile aglomerate din perioada sezonului rece creaza o mare nemultumire printre localnici.

 

Proprietarii de pensiuni ii asteapta cu nerabdare pe turisti cu pachete atractive de Craciun si Revelion si doresc un strat gros de zapada care sa permita practicarea pe o perioada cat mai lunga a sporturilor de iarna.

Din cauza zapezii traseele de acces din statiuni catre platoul masivului Bucegi au fost inchise, iar salvamontistii recomanda turistilor cat mai multa prudenta si un echipament adecvat chiar si atunci cand pornesc in drumetii la poalele muntelui. Traseul rutier care duce de la Cuibul Dorului la Saua Dichiului a fost inchis in urma ninsorilor. In schimb turistii pot alege trasele Peştera – Babele şi Peştera – Piatra Arsă, care sunt sigure, în zonă neexistând risc de avalanşă. Drumul de la Sanatoriul Moroieni prin Zănoaga si Bolboci pana la Peştera este deasemenea deschis. Turistii sunt sfatuiti ca inainte de a urca in munti pe aceste trasee, sa ia legătura cu salvamontistii.

 

 

Valentin Popescu / Loredan Bourosu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe