PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘI EI VOR COMENZI! – VIDEO

ȘI EI VOR COMENZI! – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Romania se inarmeaza, iar industria de aparare poate primi in sfarsit fonduri! Electromecanica Ploiesti, de exemplu, se pregateste sa redeschida liniile de productie a rachetelor sol-aer, fiind in tratative cu mai multe firme din Uniunea Europeana. Si in Dambovita sunt unitati din industria de aparare, dar pana acum comenzile se lasa asteptate. Este si cazul uzinei Automecanica Moreni, unde se fabrica transportoare blindate si tehnica militara. De ani de zile, aceasta unitate se zbate sa supravietuiasca.
In contextul pregatirilor pentru razboi, Ministerul Apararii Nationale a notificat o parte din producatorii de tehnica militara din tara ca este posibil sa isi tripleze comenzile destinate armatei in acest an. In timp ce alte unitati din tara au primit deja asigurari ca vor avea comenzi in perioada imediat urmatoare, cum este cazul fabricii de avioane de la Craiova sau Electromecanica Ploiesti, care redeschide liniile de productie pentru rachetele sol-aer, pentru unitatile din industria de aparare damboviteana, fondurile se lasa asteptate. Cei de la Automecanica Moreni privesc cu jind la alte unitati. Ei nu au o astfel de promisiune. De fapt, de 12 ani comenzile din partea statului pentru tehnica militara si transportoare blindate au fost zero. Automecanica Moreni lupta in continuare pentru supravietuire, singura ei sansa fiind pana acum produsele civile.
Automecanica Moreni a fost infiintata in 1968, avand ca principal obiect de activitate fabricarea de autovehicule blindate pe roti. Timp de 40 de ani, a realizat peste 15 000 de produse, majoritatea destinate exportului în spaţiul ex-Sovietic, fosta Republica Democrată Germană, Algeria, Bangladesh.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe