PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VINE WEEKENDUL, REVIN ȘI PLOILE – VIDEO

VINE WEEKENDUL, REVIN ȘI PLOILE – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Vremea nu va tine cu noi in acest weekend. Potrivit meteorologilor, aceasta va fi in general instabila, iar in Muntenia, pe arii extinse, se vor semnala ploi sub forma de averse, insotite de descarcari elecrice si vant mai alert. Sfarsitul de saptamana aduce si temperaturi modeste. Termometrele nu vor arata, Duminica, mai mult de 17grade. Vremea se schimba atat de tare incat cei care vor ajunge la munte vor avea sansa sa vada, inca o data, o ninsoare… de mai.
Nici nu am scapat bine de vreme urata si de ploi ca acestea se intorc chiar din prima zi de weekend. Astfel, in cursul zilei de sambata cerul va avea innorări temporar accentuate si, mai ales dupa pranz, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului local in zonele de deal si de munte.
Lasarea serii nu schimba cu nimic lucrurile. Spre noapte gradul de instabilitate se va accentua cu precadere in dealurile Munteniei si zona montana. Aici aversele vor avea caracter torential, se vor cumula local peste 25…30 l/mp, vor fi caderi de grindina si rafale de vant. Temperaturile maxime se vor incadra între 15 si 24 de grade, iar cele minime intre 6 si 13 grade.
De duminica lucrurile se inrautatesc si mai mult. Norii vor sta mai toata ziua pe cer si se va raci accentuat in majoritatea regiunilor. Va ploua iar cantitatile de apa vor fi insemnate, indeosebi in zonele de deal si de munte, unde local se vor acumula peste 25 de litrii pe metrul patrat.
Cei care si-au facut palnuri de mers la mare au sansa sa stea sub razele soarelui. Pe litoral vreme fa fi in general frumoasa cu un cer variabil. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 18 grade, iar cele minime intre 10 si 12 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa între 14 si 16 de grade.
Din nefericire pentru cei care vor la munte, meteorologii nu au vesti la fel de bune. Aici vreme va fi in cea mai mare parte instabila, cerul va avea innorări temporar accentuate si, mai ales dupa pranz, local vor fi averse, descarcări electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cu lasarea intunericului gradul de instabilitate se va accentua iar aversele vor avea caracter torential. Vor fi si conditii de grindina iar in cursul noptii, pe crestele ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe