După aproximativ trei săptămâni de la declanşarea alunecărilor de teren în Dâmboviţa, autorităţile judeţene au făcut prima conferinţă de presă pe acest subiect. Situaţia rămâne încă încertă! Şe ştie doar că atât la Văleni, cât şi la Glodeni, alunecările sunt încă active, iar oamenii sunt în pericol. Informaţiile prezentate de ISU şi cele prezentate de Prefectură diferă, iar nimeni nu are nicio soluţie pentru a stopa dezastrul natural.
După ce presa a prezentat şi situaţia gravă de la Glodeni, unde alunecările de teren au distrus 8 case, la o primă vedere, autorităţile au început să reacţioneze. ISU Dâmboviţa a spart gheaţa şi a organizat o conferinţă de presă cu primele date oficiale.
Despre alunecările de teren a vorbit şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, care, se pare că are alte date.
Echipe formate din specialişti din ţară, din cadrul ANM, ESRI, Institutul Geologic București și Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj – Napoca, care au realizat un studiu la faţa locului, urmând a face recomandări pentru atenuarea efectelor de alunecare. Când vor face recomadările rămâne de văzut. Momentan, este gata doar raportul pentru comuna Văleni.
Abia luni, 2 aprilie, autorităţile judeţene vor face o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia vor aproba cele două raporte de evaluare ale alunecărilor de la Văleni şi Glodeni şi vor solicita printr-un proiect de hotărâre sprijin din fondul de rezervă al Guvernului, pentru persoanele sinistrate. Alunecări de teren sunt în 7 localităţi din judeţul Dâmboviţa, însă, în celelalte 5 au afectat doar terenuri agricole.