PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘOMAJUL NE BAGĂ-N DEPRESIE – VIDEO

ȘOMAJUL NE BAGĂ-N DEPRESIE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Pierderea locului de muncă şi intrarea în şomaj creşte numărul persoanelor care intră în depresie. În România numărul persoanelor care suferă de o astfel de afecţiune aproape s-a dublat.
Tara noastra ocupa locul 2 in Europa, dupa Estonia, atunci cand vine vorba despre aceasta afectiune.

Românii sunt din ce în ce mai depresivi, iar principalul motiv este creşterea şomajului şi implicit pierderea locului de muncă. Statisticile oficiale arată că rata şomajului a fost în ianuarie de 7,3%, în creştere aproape continuă de la declanşarea crizei. Mai grav este că ţara noastră ocupă locul 2 în Europa, după Estonia, atunci când vorbim de această afecţiune, cu circa 300 de mii de noi cazuri raportate anual. Iar în astfel de situaţii, importantă este vârsta. Mare parte dintre cei care sunt în depresie majoră au între 40 şi 50 de ani şi reprezintă aproape 40% din totalul şomerilor. În general sunt oameni care au o vechime în muncă în jur de 20 de ani. Doctorii spun că primul episod de depresie apare în primele 6 luni după pierderea locului de muncă.   Potrivit statisticilor ONU 1 din 15 oameni suferă de depresie majoră, iar dacă includem şi restul formelor de depresie, cifrele cresc şi ele: 4 din 15 oameni sunt afectaţi. Specialiştii spun că, în viitorul apropiat, depresia poate deveni cea mai răspândită afecţiune. Şi nu este valabil doar pentru ţara noastră, ci la nivel mondial. Se estimează că aproximativ 83 de milioane de oameni sunt afectaţi de o boală mintală. Însă, în realitate, numărul lor este cu mult mai mare şi asta pentru că, cei de peste 65 de ani nu au fost incluşi.

 

 

Mihai Eremia

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe