PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SORIN ROŞCA STĂNESCU – SENATOR USL(PNL) COLEGIUL 2 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI! – VIDEO

SORIN ROŞCA STĂNESCU – SENATOR USL(PNL) COLEGIUL 2 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI! – VIDEO

de Andrei Oprescu
41 vizualizări

Relativ recent intrat in politica, Sorin Rosca Stanescu, actualul senator liberal pe zona Targoviste – Moreni, a reusit sa acumuleze o avere frumusica. SRS, asa cum ii spun colegii de partid, este unul dintre jurnalistii care s-au descurcat, din puct de vedere financiar. De-a lungul timpului, au fost multe voci care au spus ca Sorin Rosca Stanescu a ajuns un om bogat pe cai nu tocmai ortodoxe. Senatorul PNL de Dambovita a fost acuzat de mai multe personaje politice si din mediul de afaceri ca este un maestru al santajului de presa. Printre cei care au aratat acuzator spre Sorin Rosca Stanescu se numara Viorel Catarama, om de afaceri si fost lider al liberalilor, Ion Talpes, fost sef al Serviciului Roman de Informatii si chiar seful statului, Traian Basescu. Ultimul scandal de acest gen in care a aparut numele senatorului de Targoviste – Moreni este cel din 2009 cu fostul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei. Macovei a depus o plangere la parchet in care reclama ca a fost santajat de Sorin Rosca Stanescu. In 2011 Parchetul General a inchis insa dosarul si a decis sa nu il trimita in judecata pe senatorul Rosca Stanescu.

Sa revenim insa la averea SRS-ului si sa facem o analiza pe text, respectiv pe documente oficiale, semnate si asumate de senator. Potrivit declaratiei de avere depusa de senator, detine din 2008, 10.010 metri patrati de padure in judetul Ilfov, dar si 13.458 de metri patrati de teren intravilan in acelasi judet. Aceasta ultima parcela a fost achizitionata in anul 2010. In zona respectiva, localitatea Gruiu mai exact, metrul patrat de teren intravilan se vinde si cu 45 de euro, ceea ce inseamna ca Sorin Rosca Stanescu ar putea obtine pe cele peste 13.000 de metri patrati mai bine de jumatate de milion de euro.

Mai scrie senatorul de Dambovita ca a a construit in comuna Gruiu o casa de vacanta alcatuita din 4 corpuri de cladire, cu o suprafata de 1.074 de metri patrati.

Senatorul Rosca Stanescu se mai lauda cu o salupa Malibu cumparata in anul 2007 care poate costa cateva zeci de mii de euro, in functie de model. De asemenea, mai are si un skijet fabricat in 1996, dar si un autoturism BMW Z4 din 2005.

Pana in prezent, Sorin Rosca Stanescu  a acumulat o colectie de bijuterii si una de ceasuri, valoarea fiecareia fiind estimata la circa 30.000 de euro. Mai are senatorul PNL si o colectie de obiecte de arta evaluate la 220.000 de euro.

Din declaratia de avere depusa la Senat aflam ca Rosca Stanescu este si foarte saritor. El precizeaza ca a acordat imprumuturi de peste 840.000 de lei si de 828.000 de euro catre trei societati: Virtual Big Bang SRL, Captain Port Service Product SRL şi Spada Digital Media SRL. Toate aceste trei firme au o legatura foarte apropiata cu senatorul Rosca Stanescu. La doua dintre ele, Captain port Service si Spada Digital Media, Rosca Stanescu este asociat, iar de la Virtual a obtinut salariu in calitate de director general.

In alta ordine de idei, Sorin Rosca Stanescu are si credite de peste 3 milioane de euro la BRD, si alte doua la Raiffeisen in valoare de 1, 4 milioane de franci elvetieni. Chiar daca nu declara conturi bancare mai mari de 5.000 de euro, Roşca Stănescu susţine la secţiunea veniturilor realizate în 2011 că cei doi copii au beneficiat de dobânzi pentru mai multe depozite. El susţine că a obţinut o dobândă de 14.328 de franci elveţieni dintr-un depozit, dar şi alţi 7.164 franci elveţieni bancă în contul altui depozit. El a mai obţinut în două cazuri dobânzi de câte 1.075 de euro pe 12 luni pentru două depozite la Raiffeisen Bank.

Conform declaraţiei de interese, senatorlPNL mai deţine peste 90% din Aero Marina Club SRL, în valoare de 8.329.180 de lei. El mai este asociat la SC Ans News SRL, Captain Port Service Product SRL, Timac International SRL, Spada Digital Media SRL şi Apogeu Info SRL.

In concluzie, cine spune ca journalism nu se castiga, se inseala. Sorin Rosca Stanescu, ajuns senator de Dambovita pe zona Targoviste – Moreni, este cel mai bun exemplu ca se poate. Se poate sa devii milionar in euro din scris. Prin ce metode… nici nu mai conteaza, cel putin deocamdata.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe