PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPRIJIN PENTRU UN VIITOR FOTBALIST

SPRIJIN PENTRU UN VIITOR FOTBALIST

de Andrei Oprescu
Publicat: Ultimul update 2 vizualizări

 

BREZOAIELE, DÂMBOVIŢA

Are doar 13 ani şi cel mai mare vis al sau este să devină un fotbalist de succes. Visul i-a fost însă spulberat de o boală necruţătoare, dignosticată sub forma unei purpuri trombopenică idiopatică, ceea ce înseamnă că organismul lui nu recunoaşte globulele roşii. Salvarea lui Alin Dumitru, din comuna dâmboviţeană Brezoaiele a venit din Turcia, unde un doctor a depistat un medicament care îi poate salva viaţa copilului. Singura problemă este că Alin trebuie să meargă periodic în străinatate, iar familia nu are posibilităţile financiare necesare.

RO51INGB0000999906942574 (DUMITRU COSTIN BOGDAN)

Alin era un copil sănătos, vesel şi extrem de neastâmpărat, spun părinţii. Un copil vioi, care se juca foarte mult cu mingea, pasiunea sa fiind fotbalul. Mereu şi-a dorit să fie atacant la echipa lui de suflet, Dinamo.

Astfel că, vânătăile de pe tot corpul nu le-au atras atenţia părinţilor, până când o lovitură puternică la ochi a făcut ca băiatul să ajungă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. După ce părinţii au fost acuzaţi de violenţe asupra micuţului şi a venit chiar şi Protecţia Copilului să discute cu cei doi, medicii au constatat că, de fapt, vânătăile erau semne ale bolii.

S-au încercat mai multe tratamente pe micuţul chinuit de boală. Niciunul nu a dat rezultate, ba chiar Alin s-a deformat, s-a umflat, iar starea de sănătate era aceeaşi. Salvarea a venit din Turcia, unde un medic a descoperit un tratament care îi ţine lui Alin boala sub control.

O cutie de pastile îi ajunge lui Alin o singură lună. În Turcia, pe reţetă, o cutie costă aproximativ 1 300 de lei. Singura problemă este lipsa banilor pentru că mama sa este şi ea bolnavă, este diabetică şi trebuie să stea cu Alin. Tatăl lui munceşte în construcţii, pe un salariu de 1 800 de lei.

Haideţi să facem o minune pentru acest copil frumos, care a îndurat mult prea multă suferinţă până la vârsta de 13 ani şi ale cărui lacrimi sunt greu de oprit.

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe