PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TAXIMETRISTUL-POET, ÎNGER PĂZITOR PENTRU COPIII NEVOIAȘI

TAXIMETRISTUL-POET, ÎNGER PĂZITOR PENTRU COPIII NEVOIAȘI

de Andrei Oprescu
23 vizualizări

Vasilica Tasente, Mache sau taximetristul-poet așa cum a fost poreclit de clienții săi a devenit îngerul păzitor al copiilor nevoiași. Taximetristul din Constanța devenit celebru pentru poeziile pe care le compunea clienților s-a stabilit de un an în Dâmbovița și de atunci ori de cate ori este nevoie sare în ajutorul familiilor sărmane. De câteva zile încearcă să-și mobilizeze prietenii pentru a ajuta patru surioare din Doicești a căror casă a ars în urma cu un an, iar de curând și tavanul cămăruței unde stau copiii și cei doi părinți s-a prăbușit. Micuțele visează la o casa a lor însă până atunci au nevoie de ajutorul nostru.
Ele sunt Veronica, Mădălina, Laura și Andreea, patru surioare din comuna dâmbovițeană Doicești. Locuiesc împreună cu părinții într-o cămăruță dărăpănată după ce anul trecut casa le-a fost distrusă de un incendiu, iar în urmă cu câteva zile tavanul casei s-a dărâmat în urma ploilor abundente.
Mama și tatăl muncesc cu ziua pentru a le pune o pâine pe masă. Le îngrijesc și ar da totul pentru ele, însă din ce câștigă de pe o zi pe alta nu-și permit să le ofere un trai mai bun.
Vasile Tasente a auzit de acest caz de la un prieten și de când le-a cunoscut pe cele patru fetițe a făcut nenumărate apeluri. Și-a îndrumat prietenii să doneze materiale de construcții și mâncare pentru copile.
Nu a stat prea mult pe gânduri și-a luat taxiul cu care își câștigă traiul și a cutremurat județul pentru a strânge donații. Pe pagina sa de Facebook unde are deja sute de prieteni și admiratori care îl urmăresc taximetristul-poet a lansat un îndemn pentru oamenii cu suflet. Cei care îl cunosc pentru poeziile pe care le compune clienților și care l-au făcut celebru sunt îndemnați să facă un gest frumos.
Vasile are în plan să le construiască și o casă celor patru surori. Cu ajutorul donațiilor și al oamenilor cu suflet vrea să le ridice două cămăruțe unde să locuiască cele șase suflete.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe