PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » TERIBILISM SAU INCONȘTIENȚĂ: S-AU AVENTURAT PE TRASEE ÎNCHISE

TERIBILISM SAU INCONȘTIENȚĂ: S-AU AVENTURAT PE TRASEE ÎNCHISE

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Jandarmii montani prahoveni au recuperat 14 turiști rătăciți pe traseul Valea Peleșel din stațiunea Sinaia care nu și-au mai putut continua deplasarea din cauza terenului accidentat și a zăpezii troienite. Acțiunea s-a finalizat cu suces, persoanele în cauză, dispuse în două grupuri fiind coborâte până pe drumul spre stâna Regală, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale. Este a șasea intervenție din 2018 în aceeași zonă, traseu închis iarna, pe care există și plăcuțe de interdicție.

Jandarmii Montani de la detașamentul Sinaia din cadrul I.J.J Prahova au fost solicitați prin Serviciul Unic de Urgență 112, de două ori, la interval de 45 de minute pentru salvarea și recuperarea celor două grupuri, unul de 4 persoane, celălalt de 10, care au pătruns pe traseul Valea Peleșel și nu și-au mai putut continua deplasarea din cauza terenului accidentat și a zăpezii troienite. Reprezentanții Jandarmeriei Montane spun că au mediatizat permanent în media și pe rețelele de socializare acțiunile de salvare a turiștilor care s-au aventurat în afara pârtiilor nesemnalizate pe trasee de abrupt, dar avertismentele lor sunt ignorate și imprudențele continuă.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe