PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TESTAȚI CU POEZIE – VIDEO

TESTAȚI CU POEZIE – VIDEO

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

Emotii mari pentru elevii clasa a VIII-a, care au inceput simularile pentru evaluarea nationala. Astazi au sustinut proba la limba si literatura romana. Dupa doua ore, multi dintre ei au iesit increzatori din clase. Subiectele au fost de nivel mediu, spun copiii, care se asteapta sa ia note mari. Maine ii asteapta insa o noua proba, cea la matematica. Notele vor fi afisate pe 7 martie, dar nu vor fi trecute in catalog. Cert este ca in acest an elevii vor avea parte de cateva premiere. In luna mai vor fi evaluati penrtu prima data elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Si tot in premiera, in martie, va avea loc si simularea examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a.

Pentru unii elevi, poezia nu a fost un subiect greu, dimpotriva. Elevii au avut de intocmit o compunere in care sa explice opinia lor despre titlul poeziei „Zapada saruta intinderile”, scrisă de Anatol Baconsky. De asemenea, nu au lipsit cerinţele de gramatica. Mai multa bataie de cap a fost pentru unii cel de-al doilea subiect. Au avut de povestit o întâmplare reală sau imaginară dintr-o zonă turistică.

Chiar daca a avut emotii, Ioana este increzatoare ca s-a descurcat foarte bine la simulare. Se gandeste ca va primi macar nota noua, pentru ca s-a pregatit din timp pentru proba la limba si literatura romana. Emotiile vor fi si mai mari in vara, cand va sustine evaluarea nationala. Anul acesta admiterea in liceu se va face pe baza mediei la evaluarea nationala in pondere de 75%.

Si Eugen se va pregati intens pentru examenul din vara. Viseaza sa ajunga psiholog si stie deja la liceu vrea sa se inscrie.

Marti, pe elevi ii asteapta simularea la matematica, unde emotiile vor fi si mai mari. Aproape 5000 de elevi damboviteni iau parte la aceste teste. Notele nu vor fi trecute in catalog, dar scolile care obtin rezultate slabe vor fi monitorizate si indrumate de inspectoratuln scolar. Aproximativ 5.000 de elevi din Dambovita sunt asteptati la simularile evaluarii nationale.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe