PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRATAMENT INSUFICIENT – VIDEO

TRATAMENT INSUFICIENT – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Lupta cu boala de multe ori contracronometru dar sunt nevoiti sa rabde! Este cazul bolnavilor de HIV/SIDA care din ce in ce mai des sunt lasati fara medicamente sau primesc doar cu taraita. Dupa ce in luna martie a acestui an MDITV va prezenta intr-un material situatia disperata a bolnavilor care ramasesera fara tratament in Ploiesti si Calarasi din lipsa de fonduri si in Judetul Dambovita unii bolnavi au avut aceeasi soarta.
De cativa ani, in mai multe judete din Regiunea Sud Muntenia se da alarma de cateva ori pe an in privinta tratamentului de care a r trebui sa beneficieze bolnavii de HIV. De multe ori bolnavii, si asa chinuiti de soarta, sunt nevoiti sa mearga la Institutul Matei Bals pentru a beneficia de tratamentul care le este vital. Pentru o perioada de timp catre finalul lunii aprilie, inceputul lunii mai, pacientii diagnosticati cu aceasta boala grava de la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste au primit doar o parte din schema de tratament. Conducerea spitalului nu a semnalat aceasta situatia la acel moment insa dupa aparitia in presa a unor articole in care se prezenta situatia disperata a pacientilor, au aparut si primele declaratii.
Numai anul trecut la nivelul tarii, au fost depistate aproape 800 de cazuri noi de Hiv Sida. In regiunea Sud Muntenia cele mai multe au fost inregistrate in judetul Dambovita- 22 de cazuri noi, pe cand in judetul Prahova- 15 cazuri, Ialomita-11 cazuri, Teleorman -8 cazuri noi , iar cele mai putine in Calarasi-6 cazuri.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe