Postul Paștelui este o perioadă bună pentru legumicultori pentru că, întotdeauna, în perioadele de post, reuşesc să vândă toată marfa. Prețurile sunt acceptabile, mai ales dacă negociați puțin. Cel mai probabil, în Săptămâna Mare, când toată lumea cumpără pentru bucatele de Paşte, le vor mai creşte un pic, să-şi scoată şi munca depusă, însă până o salată se vinde și cu 2,50 lei, iar ceapa între 1 și 2 lei.
Pe tarabele din piețe marfa este frumoasă și proaspătă. Producătorii au început pregătirea solariilor din ianuarie, iar vremea bună i-a ajutat să aibă producție bogată.
Legumele sunt bio, fără chimicale, ci doar îngrășăminte naturale spun producătorii din Băleni, iar marfa concurează cu cea din supermarket.
Pentru că au în conţinut peste 90% apă, fibre, minerale şi vitamine, legumele cu frunze verzi de primăvară sunt un mijloc de a ne tonifia întreg organismul. În post la mare căutare sunt și prunele uscate, urzicile, loboda și spanacul.
TRUFANDALE DIN BELȘUG ÎN POSTUL PAȘTELUI
236
articolul precedent